κέικ σοκολάτας

Η πιο γρήγορη συνταγή για κέικ σοκολάτας! Με 1 μόνο αυγό!

Υλικά🔻: (φόρμα 28×19 εκ.)

για το κεικ
• 1 αυγό
• 100 γρ ζάχαρη
• πρέζα αλάτι
• 100 g Σπορέλαιο
• 100 γρ γάλα
• εκχύλισμα βανίλιας
• 125 γρ σοκολάτα danette
• 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές
• 30 γρ τριμμένη καρύδα
• 20 γρ πικρό κακάο
• 140 γρ σιμιγδάλι σκληρού σίτου
• 60 γρ αλεύρι 00
• 8 γρ μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι
• 100 γρ γάλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές

για την επικάλλυψη
• 80 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα
• 125 γρ σοκολάτα danette
• νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 28×19 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο χτυπάμε μετα την σοκολάτα Danette το στιγμιαίο καφέ το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα και
το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε
στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή.

Σιρόπι: Ενώ το κέικ ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας το γάλα με τον στιγμιαίο καφέ.
Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και κάνουμε πάνω πολλες τρυπες
με πηρούνι.
Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Επικάλυψη:
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μετα προσθετουμε μεσα και σοκολάτα danette και ανακατευουμε.
Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο κέικ.
Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Σερβίρουμε το κέικ όταν κρυώσει εντελώς.