Υλικά:
2 μελιτζάνες, τριμμένες χωρίς τη φλούδα
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γάλα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. διάφορα τυριά, τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κλπ.)
200 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την βυθίζουμε στο κέντρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Αν το μείγμα σου είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι. Αν είναι πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα.
Σέρβιρε τη μελιτζανόπιτα ζεστή ή κρύα, με μια δροσερή σαλάτα ή γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!
Η Εκτέλεση/φωτο είναι της κας Μαρινα Καρναρη