Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια λαχταριστή παραλλαγή του σιμιγδαλένιου χαλβά, με την προσθήκη σοκολάτας, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των γλυκών.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλή και εύκολη, και το αποτέλεσμα είναι ένας χαλβάς με πλούσια γεύση και υφή
Υλικά:
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
6 φλιτζάνια νερό
κανέλα
γαρίφαλο
λίγη σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθούν οι μυρωδιές των μπαχαρικών.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού: Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Προσθήκη σιροπιού: Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το σιμιγδάλι.
Σοκολάτα (προαιρετικά): Αν θέλουμε να προσθέσουμε σοκολάτα, κρατάμε λίγο από το μείγμα του χαλβά πριν το αδειάσουμε στη φόρμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα χαλβά.
Αδειάζουμε το μείγμα χαλβά σε μια φόρμα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει σοκολάτα, βάζουμε πρώτα το σκέτο μείγμα και μετά το μείγμα με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Σερβίρισμα: Όταν ο χαλβάς κρυώσει, τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, έτσι ώστε η σοκολάτα να βρίσκεται από κάτω.