Αρωματικά και λαχταριστά, τα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Λίγο αλάτι (περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Περίπου 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε να αναμειχθούν.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με τη baking soda μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το μείγμα των χυμών στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια του σχήματος που προτιμάμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

H συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη