Συστατικά:
1. Μπισκότα Digestive – 350 γρ
2. Βούτυρο – 80 γρ
3. Τυρί κρέμα (Philadelphia) – 700 g
4. Κρέμα γάλακτος – 200 ml
5. Ζαχαρούχο γάλα – 150 ml
6. Ζελατίνη 20 γρ (+ νερό 100 ml)
7. Τρίμα καρύδας – 150 γρ
8. Ζάχαρη άχνη – για γεύση
Παρασκευή:
1 στρώμα:
Τρίβουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα στο μπλεντερ.
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατέψτε το με θρυμματισμένα μπισκότα και στη συνέχεια πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση
στη φόρμα. Η διάμετρος της φόρμας είναι 23 cm.
2 στρώμα:
Βρασμένο (κρύο) νερό περιχύνουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Το τυρί κρέμα χτυπιέται με κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένο γάλα και ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε).
Λιώνουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων και τη ρίχνουμε γρήγορα στη μάζα της κρέμας, ενώ χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέστε 100 γραμμάρια τρίμματα καρύδας (αφήστε 50 γραμμάρια για διακόσμηση)
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα.
3 στρώμα:
Πασπαλίστε το πάνω μέρος του cheesecake με τρίμματα καρύδας
Το στέλνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Καλή Απόλαυση
H συνταγή είναι από το Marianna IlavskaПляцки Рецепти від Лілії Цвіт