CheeseCake με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα

Υλικα

1 πακετο πτι μπερ
150 γρ βουτυρο
150 γρ καβουρδισμενο αμυγδαλο
1 πακετο φιλαδελφεια
1 ζελε λεμονι σε 1 φλυτζανι νερο
1 γκαρνι με το γαλα του μιση κρεμα γαλακτος τον 250ml
μαρμελάδα για την επικαλυψη ότι σας αρεσει φράουλα βατόμουρο φρούτα του δασους

Εκτελεση

Τριβω τα μπισκότα στο μουλτι και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
Το τοποθετώ στο ταψάκι μου η αποσπομενη φόρμα τα πιέζω να είναι ομοιόμορφη η βάση και τα ψηνω 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Χτυπάω το γκαρνι με το γάλα του σε σαντιγι και τη κρεμα γάλακτος
Φτιάχνω το ζελε λεμονι και τ αφηνω να κρυώσει.
Ενωνω τις δυο κρέμες προσθέτω το τυρι και τέλος το ζελέ ανακατεύω καλά τα στρωνω πανω απο τη βαση και αφηνω τη κρέμα να πήξει
Μετα απο πανω αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα βάζω τη μαρμελάδα που την εχω αναλιγωσει με 2 κ.σ νερο

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Theni Sotiropoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake με φράουλες

Αμμώδης βάση με γευση σοκολάτας με τρυφερή μαλακή γέμιση τυριού cottage και λαμπερές ζουμερές φράουλες – αυτή είναι η συνταγή για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Προϊόντα:

1. Μπισκότα πτιμπερ σοκολάτας – 300 γρ.
2. Βούτυρο – 100 γρ.
3. 500 γραμμάρια τυρί cottage.
4. Κρέμα γάλακτος (30%) – 400 ml.
5. Ζάχαρη – 200 γρ.
6. Ζελατίνη – 25 γρ.
7. Λεμόνι – 1 τεμ.
8. Φράουλες – 200 γρ.
9. Ζελέ φράουλας – 100 γρ.

Πως να φτιάξετε το το CHEESECAKE ΦΡΆΟΥΛΑΣ

Για να προετοιμάσετε τη βάση του cheesecake, ανακατέψτε στο μούλτι το βούτυρο με τα μπισκότα μέχρι να γίνει λείο μειγμα.
Απλώστε το μείγμα που προέκυψε σε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκατοστών και απλώστε το ομοιόμορφα, πιέζοντας το για να σχηματίσει μια βάση. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για μία ώρα.

Περιχύστε τη ζελατίνη με 50 ml βραστό νερό και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.
Σε έναν μπλεντερ, ψιλοκόψτε το τυρί cottage μέχρι να γίνει λείο.
Ανακατέψτε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ.
Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.

Προσθέστε την προπαρασκευασμένη ζελατίνη, το χυμό ενός λεμονιού και τη βανιλλίνη.
Χτυπήστε καλά με το σύρμα. Τοποθετήστε τη μάζα που προέκυψε στην προηγουμένως προετοιμασμένη βάση και βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα.

Κόψτε σε λεπτές φέτες τις φράουλες (εγώ έβαλα και μπανάνες).
Καλύψτε όλη την επιφάνεια του cheesecake με φράουλες και ρίξτε όλο το ζελέ φράουλας και στη συνέχεια στείλτε το cheesecake στο ψυγείο. Μετά από μία ώρα το cheesecake σας είναι έτοιμο.