Δείτε το μυστικό πως θα κάνετε τα καλαμάρια τρυφερά χωρίς σόδα

Στη δεκαετία του ’90, οι Κορεάτες που δούλευαν σε ένα εστιατόριο με δίδαξαν πώς να μαγειρεύω σωστά τα καλαμάρια.

Υλικά:

Καλαμάρια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)

Οδηγίες:

Προετοιμασία: Αφήστε τα κατεψυγμένα Καλαμάρια να ξεπαγώσουν.

Βράσιμο:
Βήμα 1: Γεμίστε δύο κατσαρόλες με νερό. Βράστε τη μία κατσαρόλα.
Βήμα 2: Βάλτε τα κατεψυγμένα Καλαμάρια απευθείας στο βραστό νερό.
Βήμα 3: Μόλις το νερό ξαναβράσει, αμέσως βγάλτε τα Καλαμάρια και βάλτε τα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό.
Καθαρισμός και κοπή: Αφού κρυώσουν τα Καλαμάρια, καθαρίστε τα από το δέρμα και την εντόσθια. Κόψτε τα σε ροδέλες ή σε λωρίδες, ανάλογα με την επιθυμία σας.

Γιατί με αυτόν τον τρόπο;

Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας κάνει το κρέας του καλαμαριού εξαιρετικά τρυφερό.
Διατηρεί το όμορφο ροζ χρώμα του καλαμαριού.
Ενισχύει τη φυσική γεύση του θαλασσινού.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα Καλαμάρια για να φτιάξετε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, ριζότο, ή να τα γεμίσετε.

Σημείωση: Αυτή η παλιά τεχνική που μας έμαθαν οι Κορεάτες τη δεκαετία του ’90, είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να μαγειρέψετε τέλεια τα Καλαμάρια.

Επιπλέον συμβουλές:

Φρεσκάδα: Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα Καλαμάρια, καθαρίστε τα πριν τα βράσετε.
Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και λεμόνι στο νερό που θα βράσετε τα Καλαμάρια για επιπλέον γεύση.