Υλικά
500 γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (όχι περισσότερο από 240 ml)
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ( όχι περισσότερο από 300 γρ)
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού (200 ml)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλυτζάνι νερό (100 ml)
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ σόδα την οποία διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια
2 κ.γ μπέικιν
3 κ.σ κονιάκ
Ταψί 28 εκ. λαδωμένο ή περασμένο με βιτάμ και αλευρωμένο
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα η με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Τις σταφίδες τις μουλιάζουμε για 15 λεπτά σε ζεστό νερό στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με 2 κ.σ αλεύρι.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα καθήσουν στον πάτο του ταψιού.
Θα ανακατέψουμε και τα καρύδια με 2 κ.σ αλεύρι ώστε να μη κάτσουν και αυτά στον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε επιπλέον 10 λεπτά το ταψί μέσα στον σβηστό φούρνο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε περίπου μια ώρα να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κάνοντας ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη