Υλικά
Για τη βάση:
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
4 κ.σ. κοφτές κακάο
200 γρ. (1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα) 25(3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ 4 κ.σ. κονιάκ
Για το παγωτό
250 γρ. (1 κουτί)φυτική σαντιγί 400 γρ. (1 κουτί)ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. (1 κουτί)εβαπορέ γάλα 1 βανίλια(ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας) 100 γρ. μικρά μπισκότα σοκολάτας. θρυμματισμένα Oreo.
Για τη γαρνιτούρα
100 γρ. φουντούκια ψημένα (τα καραμελώνουμε)
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Για τη βάση:
1)Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου.
2)Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε το κακάο
κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα.
3)Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
4)Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ.
5)Τα ανακατεύουμε καλά.
6)Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή τάπερ 26 ή 28 εκ.
Ρίχνουμε και λίγο Ντούλτσε ντε Λέχε (καραμελωμένο γάλα)δίνει πολύ ωραία γεύση.
Παγώνουμε το ταψάκι ή το τάπερ στην κατάψυξη.
Για το παγωτό
Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί,στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο
σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5′ λεπτά, να φουσκώσει καλά.
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μια Γλυκιά Απολαύση γεμάτη Πορτοκάλι!
Αυτή η συνταγή για ατομικά τουρτάκια πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για κάτι γλυκό και δροσιστικό! Η τραγανή βάση παντεσπάνι, η κρεμώδης κρέμα πορτοκάλι και η πλούσια γκανάς σοκολάτας συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα ακαταμάχητο γλυκό που θα ενθουσιάσει όλους.
Υλικά:
Για το Παντεσπάνι:
6 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ (κοσκινισμένο)
Για την Κρέμα Πορτοκαλιού:
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Λίγο αλάτι
4 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια σαντιγύ
Για την Σκούρα Κρέμα Πορτοκαλιού:
2 1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Για το Σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
Για τη Διακόσμηση:
Καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού στους κρόκους και ανακατέψτε.
Εναλλάξ, ρίξτε τη μαρέγκα και το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μείγμα σε τσέρκια 10 εκ. ή σε 24 θήκες για μαφιν.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά τα μικρά τουρτάκια και 20 λεπτά τα μεγάλα.
Αφήστε τα να κρυώσουν.
Κρέμα Πορτοκαλιού:
Ζεστάνετε το μισό χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τους κρόκους αυγών.
Ρίξτε σταδιακά το ζεστό χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκάλι και 2 κουταλιές βούτυρο.
Εβαλα την κρέμα στο ψυγείο να κρυωσει και μετά τη χτύπησα στο μίξερ να αφρατεψει με 2 φλυτζανες σαντυγι.
Για την σκουρόχρωμη κρέμα πορτοκάλι
Εβρασα το χυμό πορτοκάλι με το κορν φλαουρ,βαίλια και ζάχαρη…μέχρι να πηξουν.
Εκοψα τα παντεσπάνια στα δύο και έκανα το σιροπι νερό ζαχαρη και μια φλούδα πορτοκαλιου
Συναρμολόγηση
Παντεσπανι σιροπι κρέμα…παντεσπάνι σιροπι κρέμα και τέλος έβαλα την κρέμα που είναι σα γλασο και αμύγδαλα καβουρντισμενα.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου