Φιλέτο Κοτόπουλο με Τέσσερα Τυριά

Φιλέτο Κοτόπουλο με Τέσσερα Τυριά

Διαφήμιση

Υλικά:

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
400 ml υγρή κρέμα γάλακτος
6 τριγωνικά τυράκια λαβας τυρι
100 γρ γραβιέρα
100 γρ Έμενταλ
100 γρ παρμεζάνα
50 ml σάλτσα σόγιας
100 γρ βούτυρο αγελάδος
Τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη)
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία κοτόπουλου:

Μαλακώστε τα φιλέτα κοτόπουλου χτυπώντας τα ελαφρά με ένα μπάτη.
Μαρινάρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, πιπέρι και αλάτι.
Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά περισσότερο).

Ψήσιμο κοτόπουλου:

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
Γυρίστε τα φιλέτα και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Βγάλτε τα φιλέτα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Προετοιμασία σάλτσας τυριών:

Στο ίδιο τηγάνι, ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε τα τρίγωνα τυριού, τη γραβιέρα, το Έμενταλ και την παρμεζάνα.
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα.

Τελικό ψήσιμο:

Επιστρέψτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριών.
Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε το φιλέτο κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα τυριών ζεστό.
Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή ρύζι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version