Υλικά
1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο χωρίς τα σπορια
750 γρ ζαχαρη
1 κούπα νερο
2 1/2 λεμονια το χυμο
1 κλωνάρι αρμπαροριζα
1 βανιλια
Εκτέλεση
Καθάρισα κ έκοψα σε κομμάτια το πεπόνι κ το έβαλα σε λεκανακι με νερό κ 2 στιμμενα λεμονια, σκέπασα με πιάτο να βυθιστεί κ το άφησα 3 ώρες.
Έπλυνα καλά, το έβαλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη κ τη μία κούπα νερο
Έβρασα 5 λεπτά, ξάφρισα κ απέσυρα την κατσαρόλα απ τη φωτιά.
Άφησα 24 ώρες, έβγαλα τα κομμάτια του πεπονιού κ έβρασα το σιρόπι μόνο του 5 λεπτά…
Πρόσθεσα το πεπόνι, τη βανίλια, την αρμπαροριζα κ αφησα να βράσουν 5 λεπτά ακόμα ρίχνοντας κ το χυμό μισού λεμονιού… 🍋
Υπεροχο γλυκό, αρωματικό κ υγιεινο, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού….!!!!!
Θα μπει ψυγείο κ θα σερβίρω κρύο με το καφεδάκι μας ☕
Η εκτέλεση/φωτό είναι της κας Σοφία Παπα