Ανακάλυψε τη μοναδική γεύση της καρυδόπιτας με σοκολάτα. Ένα γλυκό που συνδυάζει την κλασική γεύση της καρυδόπιτας με την πλούσια γεύση της σοκολάτας
Υλικά:
Για τη ζύμη:
14 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια καρύδια τριμμένα
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
2 σφηνάκια κονιάκ
2 φακελάκια baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
Για τη γκανάζ:
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C.
Βούτυρωσε και άλευρωσε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Χτύπησε τους ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτύπησε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε το κονιακ, ανακάτεψε σε ένα μπολ τα καρύδια, τη φρυγανιά, το baking powder και την κανέλα.
Ενσωμάτωσε προσεκτικά εναλαξ τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά στο μείγμα των κρόκων με απαλές ανακατεύσεις από κάτω προς τα πάνω
για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγα.
Άπλωσε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήσιμο:
Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά
στο εσωτερικό.
Σιρόπι:
Βράσε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Γκανάζ:
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
Απομάκρυνε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
Άφησε για 5 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακάτεψε απαλά μέχρι να έχεις μια λεία κρέμα.
Σερβίρισμα:
Πότισε την ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Άφησε την καρυδόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι.
Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας με την γκαναζ ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
H Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου