Κεφτεδάκια πατάτας με παρμεζάνα στο φούρνο

Υλικά:

1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη και τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη πατάτα με την παρμεζάνα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη, αν θέλουμε.
Πλάθουμε μικρά, πλακουτσωτά κεφτεδάκια.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Παραλλαγή με ωμές πατάτες:

Αντί για βρασμένη πατάτα, τρίβουμε μια ωμή πατάτα στον χοντρό τρίφτη.
Στραγγίζουμε την τριμμένη πατάτα καλά από τα υγρά της.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής.

Συμβουλές:

Για πιο τραγανά κεφτεδάκια, ψήσε για λίγο παραπάνω.
Πειραματίσου με διαφορετικά τυριά, όπως κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο.
Σέρβιρε τα κεφτεδάκια ζεστά, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Marta S. Boyagjian