Υλικά
για τους κεφτέδες:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψωμί τριμμένο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού βεγκέτσ
Αλάτι και πιπέρι
για τα λαχανικά:
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια, κομμένα
1 μελιτζάνα, κομμένη
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού βεγκέτσ
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τα αυγά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες στο μέγεθος που προτιμάτε.
Προετοιμασία λαχανικών
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώστε τα ομοιόμορφα και τοποθετήστε τους κεφτέδες πάνω από τα λαχανικά.
Προσθέστε το νερό στο ταψί.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι οι κεφτέδες να ροδίσουν και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου