Κοκκινιστό κρασάτο μοσχαράκι…όλοι θα ρωτάνε τι είναι αυτό που δίνει αυτή τη γεύση

Υλικά:

Για το κρέας:

1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι ή ποντίκι (χωρίς κόκκαλο)
300 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
300 γρ. καρότα
300 γρ. κολοκυθάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε άλμη
3 φιλέτα αντζούγιας (χωρίς αλάτι, σε λάδι)
1 κ.σ. κάπαρη
200 ml κόκκινο κρασί
1 βάζο σάλτσα ντομάτας για κοκκινιστό
200 ml νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ:

1,5 κιλό πατάτες
200 ml ζεστό γάλα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολοκληρα, το σκόρδο, τα λαχανικα καρότο και κολοκυθακια τριμμενα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κάπαρη και τα φιλετάκια αντζούγιας (ψιλοκομμένα).
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά..
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με το ζεστό γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα του πάνω στον πουρέ πατάτας.