Υλικά:
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
Ζωμός κοτόπουλου (από το βράσιμο του κοτόπουλου)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
1-2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
250 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Προαιρετικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι
1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση νυχάκι ή καρολίνα)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα προαιρετικά μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να καλυφθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, τόσο ώστε να σκεπάζει το κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαγειρευτεί το ρύζι.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τη σάλτσα του μαζί με το πιλάφι. Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Καλή όρεξη!
H συνταγή/φωτό είναι της κας Ελινα Σκλαβου