Κοτόπουλο πανέ στο τηγάνι με σάλτσα λεμονιού

Συστατικά

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, φιλεταρισμενες και χτυπημένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μισό ζωμό κοτόπουλου και μισό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και καλύψτε τα με μεβρανη
ή λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας σφυρι κρεατος, χτυπήστε το κοτόπουλο μέχρι να έχει πάχος ½ cm.
Καρυκεύστε με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και στις δύο πλευρές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι με σκόνη σκόρδου αλατι πιπερι.
Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Περναμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και μετά στο μείγμα των αυγών

Μεταφέρετε αμέσως το κοτόπουλο στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε σε παρτίδες.
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί πλήρως.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου (και το κρασί αν χρησιμοποιήσετε). Ντεγλασαρετε το τηγάνι και ξύστε τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει πιο πηχτή υφή, παρόμοια με την παχύρρευστη κρέμα. Δοκιμάστε το, προσθέστε το χυμό λεμονιού και προσαρμόστε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Δείτε Επίσης: Σνίτσελ κοτόπουλο πανέ με σάλτσα μανιταριών και λευκό κρασί

Προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι, αποσύρετε από τη φωτιά και απλώστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο πριν
το σερβίρετε.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον φέτες λεμονιού.