Κουλουράκια για το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής!
Υλικά
100 ml ζάχαρη
1/2 βανίλια
400 ml αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
μερικές σταγόνες νερό
150 ml μαρμελάδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Τοποθετούμε τις χάρτινες φόρμες σε ένα ταψί.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά μέχρι να ασπρίσει. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί σε ένα μπολ. Δουλέψτε γρήγορα μαζί όλα τα υλίκα σε μια ζύμη. Δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να ενωθεί. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό αν αισθάνεστε ότι είναι δεν ενώνεται καλά. Χωρίζουμε σε 24 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε μια μπάλα ζύμης σε κάθε φόρμα και κάνουμε μια εσοχή στο κέντρο και το γεμίζουμε με μαρμελάδα (εγώ έβαλα φράουλα). Να είστε λίγο συγκρατημένοι και να μην παραγεμίσετε το κουλουράκι. Ψήνετε στη μέση του φούρνου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα.
H συνταγή είναι της κας Linda Maniki