Λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας!

Θα χρειαστείς:

Αλεύρι (2½ κούπες τσαγιού)
Σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού)
Μια πρέζα αλάτι
Βούτυρο Κέρκυρας (½ κούπα)
Μαργαρίνη (½ κούπα)
Κομματάκια σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα (2 κούπες)
Ζάχαρη καστανή (1 κούπα)
Βανίλια (2 κουταλάκια του γλυκού)
Αυγά (2)

Πάμε να τα φτιάξουμε:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Εγώ είχα κατι ατομικες φορμούλες αλλιως με ένα κουτάλι, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί,
αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.

μπισκότα σοκολάτας
μπισκότα σοκολάτας

Καλή απόλαυση!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Βουτυρένια Μπισκότα Σοκολάτας

Τα βουτυρένια μπισκότα σοκολάτας είναι απολαυστικά και αρωματικά. Η συνδυασμένη γεύση του βούτυρου και της σοκολάτας δημιουργεί έναν απόλυτα εθιστικό συνδυασμό. Τα μπισκότα είναι τραγανά από έξω με το φουντόυκι και μαλακά από μέσα, δίνοντας μια ευχάριστη αίσθηση κάθε φορά που τα δαγκώνεις. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και μόνα τους ως γλυκό επιδόρπιο. Ένα απόλυτο must-try για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

240 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ Ζάχαρη άχνη
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ Κορν Φλάουρ
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα λιωμένη

Για την Διακόσμηση
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος
100 γρ Φουντούκια τριμμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το αγελαδινό βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία
δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
Πολύ σημαντικό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο για να βγει τέλεια η υφή των μπισκότων μας και στη συνέχεια προσθέτουμε
το κοσκινισμένο αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα ίσα-ίσα μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας

Αποσύρουμε τη σοκολατένια ζύμη από τον κάδο του μίξερ και τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας όπου έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι
την αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα φύλλο περίπου 2 με 3 εκατοστά παχος
Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με οποιοδήποτε άλλο κόβουμε τη ζύμη σε μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει
η ζύμη μας

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα και αφού
τελειώσουμε όλη τη διαδικασία είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 13 λεπτά έτοιμα ψημένα, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και
είμαστε έτοιμοι να τα διακοσμήσουμε

Εγώ σας λέω μερικές προτάσεις για να τα διακοσμήσετε φυσικά μπορεί ο καθένας να κάνει την διακόσμηση όπως επιθυμεί
Έχω λιώσει η κουβερτούρα γάλακτος βουτάω μέσα το μισό μπισκότο και πασπαλίζω με χοντροκομμένο φουντούκι.
Επίσης άλλη μία πρόταση είναι να βάλετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και να δημιουργήσετε σαντουιτσάκια με αυτά .

Youtube