Υλικά:
Για τη βάση:
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, αλμυρό (για γεύση)
Ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
2 αυγά
400 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρια, αλμυρό) και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου ½ φλιτζάνι) και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω από το μείγμα του μουσακά. Ψήνουμε για ακόμη 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη.
Αφήνουμε τον “μουσακά” να σταθεί για λίγο πριν τον κόψουμε σε κομμάτια και τον σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα ή γιαούρτι.
Καλή όρεξη! 🥂
ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова