Λουκάνικα γεμιστά με τυριά και καυτερή σάλτσα

θα χρειαστούμε:

8 Βαυαρικά λουκάνικα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 ψιλοκομμένες πιπερίτσες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί που λιώνει, τριμμένο

Πώς θα τα φτιάξουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σοτάρουμε τις πιπερίτσες για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί.
Ανακατεύουμε τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
Χαράζουμε τα λουκάνικα στη μέση, χωρίς να τα κόψουμε τελείως.
Ανοίγουμε λίγο τα λουκάνικα και γεμίζουμε με την καυτερή σάλτσα και τα τυριά.
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε ένα ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρουμε αμέσως.