Μαρμελάδα Πεπόνι Συγκλονιστική

Μαρμελάδα Πεπόνι Συγκλονιστική! Φτιαγμένη με αγνά, ολόφρεσκα πεπόνια, η μαρμελάδα αυτή αιχμαλωτίζει την πεμπτουσία του καλοκαιριού σε κάθε της μπουκιά.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

800 γρ Πεπόνι Σάρκα
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Γαρύφαλλα
Χυμός απο μισό Λεμόνι
Χυμός απο ένα Πορτοκάλι
20 γρ Λικέρ Πεπόνι 
ή Κονιάκ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή έχοντας καθαρίσει το πεπόνι κοβουμε την σάρκα σε λεπτά κομμάτια και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε ελαφρώς στο multi
Αδειάζω τον πολτοποιημένο πεπόνι σε μία κατσαρόλα ωστόσο έχω κρατήσει πεπόνι σε κυβάκια να υπάρχουνε μέσα στη μαρμελάδα

Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη τα δύο γαρίφαλα και το χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένταση για περίπου 25 με 27 λεπτά φυσικά εξαρτάται από την κουζίνα σας ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να βράσει και να δέσει

Ετοιμη η μαρμελάδα μας σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ πεπόνι που σας έχω φτιάξει σε βίντεο πέρυσι το καλοκαίρι το οποίο αν δεν το έχει το δοκιμάσει να το φτιάξετε άμεσα ωστόσο εάν δεν έχετε μπορείτε να ρίξετε ένα σφηνάκι κονιάκ και
συνεχίζουμε το βράσιμο για δύο λεπτά
Ετοιμη η μαρμελάδα μας γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς