Υλικά:
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια
3 μεγάλες πατάτες, χοντροκομένες κυδωνάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα ή σε λωρίδες
5-6 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα τριμμένης ντομάτας
1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις μελιτζάνες, προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο στο τηγάνι αν χρειαστεί.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών και την κανέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις τηγανητές μελιτζάνες και τον μαϊντανό. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 10-15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τις πατάτες ζεστές, με φρέσκο ψωμί.
H συνταγή είναι της κας Αθανασία Μητσάκου