Για σήμερα σας έχω ένα μεζεδάκι Μελιτζάνες τουρσί που συνδυάζει δυο αγάπες μου: την μελιτζάνα και το σκόρδο. Ένα από τα πολλά θετικά της Κρήτης είναι ότι έχουμε συχνά πεσκέσια με φρέσκα λαχανικά και φρούτα από “χέρι” , αράντιστα, άλλη γεύση δεν το συζητώ!
Xρειαζόμαστε:
2 κιλά μελιτζάνες,
2 κομμάτια κρεμμύδι,
4-5 σκελίδες σκόρδο,
σέλινο και μαϊντανό.
Μαρινάδα:
0,5 λίτρα βρασμένο κρύο νερό,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι από πάνω,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
100 ml ξύδι,
100 ml φυτικό λάδι.
Προετοιμασία:
Πλύνετε τις μελιτζάνες και κόψτε τα κοτσάνια. Βάλτε ολόκληρες τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό
(2 λίτρα νερό και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι). Μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε αυτό το νερό για άλλα 5 έως 7 λεπτά.
Αφαιρέστε τις από το νερό και αφήστε τις να κρυώσουν. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια.
το σκόρδο μέσα από μια πρέσα σκόρδου και ψιλοκόψτε το σέλινο και τον μαϊντανό.
Βάλτε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε στρώσεις.
Περιχύστε με τη μαρινάδα και βάλτε τις στο ψυγείο.
Τις βάζω στο ψυγείο και τις ξεχνάω 2-3 μέρες (να πάρουν τα αρώματα και τις γεύσεις των υλικών) και μετά τις απολαμβάνω.
Καλή Απόλαυση