Μελωμένο Γιουβέτσι με Κεφτέδες

Μελωμένο Γιουβέτσι με Κεφτέδες

Διαφήμιση

Υλικά:

Για τους κεφτέδες:
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο
Σκόρδο (2-3 σκελίδες ψιλοκομμένες)
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη και κύμινο
Λίγο ούζο
Λάδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη σάλτσα:
Φρέσκες ντομάτες (περίπου 1 κιλό, πολτοποιημένες)
Λίγο πελτέ ντομάτας (1-2 κουταλιές της σούπας)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Για το κριθαράκι:
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τους Κεφτέδες

Έχεις ήδη ετοιμάσει τους κεφτέδες και τους βάζω στο ψυγείο.

Ετοιμάζω την σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες κ λίγο πελτέ κ αφού έχω τηγανίσει τους κεφτέδες τους ρίχνω στη σάλτσα που βράζει.

για το Κριθαράκι:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κριθαράκι. Σωτάρισε το για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Ετσι μένει σπυρωτό

Ταψί:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί, πρόσθεσε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.
Ρίξε το κριθαράκι στο ταψί και ανακάτεψε απαλά.
Πρόσθεσε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι (περίπου 1 δάχτυλο πάνω από το κριθαράκι).
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45-60 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μελώσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

H συνταγή/φωτό είναι της κας Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version