Μηλόπιτα με καρύδια

Μηλόπιτα με καρύδια

Διαφήμιση

Υλικά:

3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
100 ml φρέσκο γάλα
1 μεγάλο μήλο (περίπου 170 γρ), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
80 γρ καρύδια, χοντροκομμένα ή τριμμένα
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ηλιέλαιο, το γάλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε απαλά.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια, αντί για καρύδια.
Για ένα πιο έντονο άρωμα μήλου, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μείγμα.
Αν θέλετε ένα πιο υγιεινό κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με μέλι ή στέβια.
Καλή απόλαυση!

Μπορείτε να δείτε πώς έγινε εδώ:

Διαφήμιση


Лесен и вкусен Сладкиш с орехи и 🍎 ябълки.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version