Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6-7 κουταλιές της σούπας γάλα
4 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
6-7 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
6-7 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αυγών, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Στρώνουμε τις φέτες μήλου σε σχήμα βεντάλιας πάνω από το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την βυθίζουμε στο κέντρο της.
Ενώ ψήνεται η μηλόπιτα, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Απλώνουμε τη ζεστή μαρμελάδα πάνω από τα μήλα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Η Συνταγή/Φωτό είναι της κας Κατερίνα Καταξάκη Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές