Μοσχάρι Γιουβέτσι στη Χύτρα με Κριθαράκι: Μια Γρήγορη και Νοστιμιάτικη Συνταγή

Υλικά:

Μοσχάρι (σε κομμάτια για σούπα)
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (μεσαία, ψιλοκομμένα)
1/2 καρότο (τριμμένο)
Κόκκινο κρασί
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Γαρίφαλο
Κανέλα
Ζάχαρη
Ρίγανη
1/3 κύβος κοτόπουλου
2 ποτήρια νερό
Κριθαράκι
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Στη χύτρα βάζω ελαιόλαδο σε όλο το πάτο της κατσαρόλας, αφού κάψει βάζω το μοσχάρι μου και το σωταρω, μετά προσθέτω 2 κρεμμύδια μεσαία , μισό καρότο και τα σωταρω και αυτά λίγο, βάζω κόκκινο κρασί και μετά βάζω την σάλτσα, αλάτι πιπέρι, πρέζα από μπαχαρι – γαρίφαλο – κανέλα, πρέζα ζάχαρη,, πρέζα ρίγανη, 1/3 του κύβου κοτόπουλου και 2 ποτήρια νερό , κλείνω τη χύτρα και αφήνω να μαγειρεύτει..

Όταν ανοίξω την χύτρα όπως είναι καυτό και με όλα τα ζουμιά του το μεταφέρω στη γάστρα προσεχτικά γιατί καίει, προσθέτω το κριθαράκι μου και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 ..

Ψήνω 10 – 15 λεπτά και το βγάζω με μπόλικο ζουμί.

Το αφήνω έξω από το φούρνο βάζω μια κουταλιά βούτυρο και αφήνω με κλειστό καπάκι και το αφήνω να τραβήξει πολύ ζουμί κάνα 10 λεπτό σκεπασμένο..

Μόλις σερβίρω στα πιάτα βάζω 4-5 παγάκια στη γάστρα για να ρίξω την θερμοκρασία και να μη τραβήξει άλλο ζουμί. Θεϊκό φαγητό ❤️🌹

Καλή Επιτυχία

H συνταγή είναι της κας Δέσποινα Μπο