Μπατζίνα Κολοκυθιού με φέτα

Μπατζίνα Κολοκυθιού με φέτα

Διαφήμιση

Υλικά:

2-3 κολοκυθάκια
130 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για πιο αφράτη υφή)
50 γρ φέτα, θρυμματισμένη
30 γρ τριμμένη φρυγανιά
150-200 ml γάλα (αντί για νερό, για πιο πλούσια γεύση)
1 αυγό (για να δέσει καλύτερα το μείγμα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Αν θέλουμε, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη φέτα, τη φρυγανιά, το γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρησιμοποιούμε κρεμμύδι, άνηθο/δυόσμο και μοσχοκάρυδο, τα προσθέτουμε τώρα.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια (αν τα είχαμε αλατίσει) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κολοκυθάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι σταθερή στο κέντρο.

Αφήνουμε την μπατζίνα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε. Συνοδεύει τέλεια με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Η Φωτό είναι της Miriam Matti

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version