Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου στην φρίτεζα αέρος είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα ή δείπνο. Τα μπιφτέκια είναι γεμάτα με γεύση και υγρασία, χάρη στον κιμά κοτόπουλου, τυρί, τα λαχανικά και τα καρυκεύματα.
Υλικά:
500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
1 μεγάλο αβγό
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψωμί ολικής αλέσεως τριμμένο σε ψίχουλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
Πλάθετε 4 ίσα μπιφτέκια από το μείγμα.
Προθερμάνετε το air fryer στους 180°C.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο καλάθι του air fryer και ψήστε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Αφήστε τα μπιφτέκια να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλές:
Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας πιο πικάντικα, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν.
Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με μια ποικιλία από σάλτσες, όπως τζατζίκι, κέτσαπ ή μαγιονέζα.
Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπιφτέκια με ρύζι, πατάτες ή μια σαλάτα.
Καλή όρεξη!
H φωτό είναι της κας Litsa Mplatsiou