Μπιφτέκια με λαχανικά στο Φούρνο

Μπιφτέκια με λαχανικά στο Φούρνο

Μπιφτέκια στο φούρνο με λαχανικά: μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή!
Ψάχνετε για ένα εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα; Τα ψημένα στο φούρνο μπιφτέκια με λαχανικά είναι η τέλεια επιλογή!

Φτιαγμένα με κιμά και να συνοδεύονται λαχανικά όπως πιπεριές, κρεμμύδια και καρότα, αυτά τα μπιφτέκια έχουν εξαιρετική γεύση και υφή. Επειδή ψήνονται στο φούρνο, είναι χαμηλών λιπαρών και υγιεινά.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια με λαχανικά φούρνου με φέτα ή σαλάτα για ένα τέλειο γεύμα.

Υλικά

2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3-4 φέτες ψωμί
2 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Δυόσμος
Πάπρικα
50 ml ελαιόλαδο
3-4 πατάτες
3 πιπεριές
3 κρεμμύδια
3-4 ντομάτες
150 ml νερό
Ελαιόλαδο
100 ml σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Αρχικά πολτοποιούμε τα κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό σε ένα μούλτι.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το μείγμα από το μούλτι μαζί με τον κιμά και δουλεύουμε με τα χέρια μας.
Κατόπιν, βάζουμε τις φέτες από το ψωμί σε νερό για 2-3 λεπτά, τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στον κιμά.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τον δυόσμο, την πάπρικα, το λάδι και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
Έπειτα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά μας.
Τοποθετούμε με την σειρά, σε ταψί 30×35 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί, μία φέτα από πατάτα, μία φέτα από πιπεριά, μία φέτα από κρεμμύδι, μία φέτα από ντομάτα και ένα μπιφτέκι από τον κιμά που κάναμε.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Επιπλέον, προσθέτουμε και την σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφενιο χρώμα και να ποιούν όλο το ζουμακι του!!

Η Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια στο φούρνο με λεμονάτες Πατάτες


******************************************

Αυτό είναι το πιο υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια!! Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!! Είμαι σίγουρη ότι έχετε μαγειρέψει αλλά δείτε και την δικια μου εκδοχή

Υλικά για 4-6 εξυπηρετήσεις
***************

Για τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια:
*************************
1 κιλά μπριζόλα κιμά μοσχαρίσιο κρέας (10 % λιπαρά)
3 αυγά, μεσαίο μέγεθος
2 μεσαία κρεμμύδια, κιμάς
4 σκελίδες σκόρδο, κιμάς
1/2 κούπα ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιές κρασί κρασί
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ρίγανη
1 κσ μαύρο πιπέρι
1/3 κσ κύμινο
Μια καλή πρέζα κανέλα
Μια καλή πρέζα από σκόνη κάρυ
1 κσ γαλλική μουστάρδα
Πρέζα τσίλι νιφάδες
1/2 κσ μαγειρικής σόδας
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι για γεύση

Για τις πατάτες λεμονάτες:
*************************
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και τετραμερές 🥔
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 🥕
1-2 γλυκοπατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο 🧄
Χυμός λεμονιού 🍋
1 κσ μουσταρδα (προαιρετικά)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Καρυκεύεστε με / ρίγανη / θυμάρι / πάπρικα / μαύρο πιπέρι / δενδρολίβανο και Αλάτι στη γεύση.

Εκτέλεση
****************************

1-Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε με τη σειρά μοσχαρίσιο κιμά και όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά. Ζυμώστε το για περίπου 5 λεπτά.
2-Αφήνουμε το μείγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες. (ή μπορείτε να το αφήσετε μια νύχτα για
περισσότερες γεύσεις)
3-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 C.
4-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα καρότα κόβοντας σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο ταψί ψησίματος. Καρυκεύεστε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο προσθέστε κιμά χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέστε λίγη μουστάρδα, προαιρετικά. Τρίψτε τα με το χέρι για 1 λεπτό. Σε αυτό το σημείο προσθέστε στη γωνία 1/2 φλιτζάνι νερό.

5-Μεταφέρετε το ψησίματος με πατάτες που ήδη καρυκεύονται στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε τα για 40 λεπτά μέχρι να τρυπιουνται αλλά όχι πολύ.
6-Εν τω μεταξύ βγάλτε το μοσχαρίσιο μείγμα από το ψυγείο. Ξεκινήστε να διαμορφώσετε τα μπιφτέκια της αρεσκείας σας.
7-Βγάζουμε έξω τις πατάτες από το φούρνο για λίγο μέχρι να τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια πάνω στο ταψί.
Ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε να ψηνετε στους 180-200 C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ!!
8-Αφαιρέστε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με σαλάτα της αρεσκείας σας!
Απολαύστε το δείπνο σας 🍽!!

Σας ευχαριστώ 😊

Συνταγή από την Mari Glasgow
✅ Ακολουθήστε στο Facebook
✅ Follow & share @mari_glasgow Στο Instagram
✅ Follow & Subscribe στο κανάλι YouTube