✍️Τι πιο νόστιμο από τρυφερά, ζουμερά, σπιτικά μπιφτεκια για ένα γιορτινό ή καθημερινό τραπέζι. Κάθε νοικοκυρά έχει μια συνταγή για αυτό το πιάτο, και παρασκευάζεται με διαφορετικούς τρόπους. Μοιράζομαι την οικογενειακή μας συνταγή μαζί σας. Ιδιαίτερα το Χριστουγεννα που μαζεύονταν όλοι οι συγγενείς. Ήταν πάντα τόσο νόστιμο και ζουμερο.
🍃 Υλικά:
1 κιλό κιμα χοιρινό ή άλλο κρέας
1 τεμ. κρεμμύδι (150-200 γρ.) τριμμενο τριφτη
1 πατάτα (150-200 γρ.) βρασμενη και τριμμενη στο τριφτη
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 γρ. ψωμί (κατά προτίμηση στεγνό)
200 ml (γάλα ή νερό)
1 αυγό
1-2 κ.σ. από πάνω με γιαουρτι ή σπιτική μαγιονέζα
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
🍃 Ρίξτε γάλα πάνω από το ψωμί.
Αναμιγνυω το κιμα με κρεμμύδια, σκόρδο και την πατατα.
Προσθετω στον κιμα το ψωμί(αφου το εχω στύψει) ένα αυγό, γιαούρτι, αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 40-60 λεπτά ώστε να μαριναριστεί ο κιμάς.
Ρίχνω λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι, βρέχω τα χέρια μου σε νερό και σχηματίζω τα μπιφτεκια (πετώντας από χέρι σε χέρι).
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Τα μπιφτέκια είναι αφράτα και ζουμερά.
Μερικές φορές αντί για ένα καρβέλι ψωμί βάζω σιμιγδάλι, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά βούτυρο.
Πολύ Νόστιμα!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πεντανόστιμα Κοτομπιφτέκια
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς τη κόρα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κιμά και προσθέτουμε σταδιακά και όλα τα άλλα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το βγάζουμε και το ζυμώνουμε πάλι εκ” νέου. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς.
Βάζουμε λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στα μέσα του ψησίματος τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
Καλή Απόλαυση