Μπισκότα Βουτύρου με 3 υλικά και Βανίλια

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να σχηματιστεί μια ζύμη.
Πλάστε τη ζύμη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ για να κόψετε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα.
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

H συνταγή είναι της κας Αναστασια Σαραφιδου