Νηστίσιμη τούρτα με χαλβά πορτοκάλι και κουβερτούρα

Νηστίσιμη τούρτα με χαλβά πορτοκάλι και κουβερτούρα

Διαφήμιση

Ενα πεντανόστιμο γλυκό μία εντυπωσιακή τούρτα για όλη την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο με χαλβά πορτοκάλι και κουβερτούρα. Ο χαλβάς είναι ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία είναι πηγή πρωτεϊνών και αυτό οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό ταχινιού που περιέχει και φυσικά είναι και ένα άριστο υλικό για να το χρησιμοποιήσουμε σε γλυκές παρασκευές όπως αυτή η υπέροχη τούρτα μας

Υλικά:

Για τη βάση:
400 γρ. μπισκότα Digestive
200 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
2 κ.γ. κακάο

Για την κρέμα:
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
750 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
300 γρ. χαλβά πορτοκάλι με κουβερτούρα, ψιλοκομμένος
Για το σερβίρισμα:
200 γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Βάση:

Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 εκ., αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα εσωτερικά.
Πατάμε καλά τη βάση και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Κρέμα:

Ζεσταίνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, χωρίς να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο χαλβά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση:

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη μαρίζ.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρισμα:

Ξεφορμάρουμε την τούρτα και διακοσμούμε με το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Χρησιμοποιήστε ποιοτικό χαλβά πορτοκάλι με κουβερτούρα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για έξτρα άρωμα.
Διακοσμήστε με φρέσκα φύλλα μέντας ή τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή απόλαυση!

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version