Παγωτό Σαντουιτς με μπισκότο

Υλικά:

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (πάρα πολύ παγωμένη)
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια τυρί κρέμα (ή mascarpone)
300 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 40 μπισκότα)
200 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά (ή υλικά της αρεσκείας σας, π.χ., ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)

Για το σερβίρισμα:

200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
Τρούφα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρώς (θα έχει την υφή ρέοντος γιαουρτιού). Δεν χτυπάμε παραπάνω γιατί θα κόψει. Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από τον κάδο και την αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσουμε τον όγκο.

Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει αρκετά, το βάζουμε ξανά στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα.

Στρώνουμε ένα ταψί (25×35 εκ.) με μεμβράνη. Τοποθετούμε τα μπισκότα πτι-μπερ δίπλα-δίπλα, με την καλή όψη προς τα πάνω, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μείγμα του παγωτού πάνω από τα μπισκότα. Ενδιάμεσα, μπορούμε να βάλουμε σπασμένα κομμάτια γεμιστών μπισκότων, ξηρούς καρπούς, ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Καλύπτουμε το παγωτό με τα υπόλοιπα μπισκότα πτι-μπερ, με την καλή όψη προς τα πάνω.
Καταψύχουμε: Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.
Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, το κόβουμε σε σάντουιτς με ένα μαχαίρι, ακολουθώντας τα χωρίσματα των μπισκότων.


Πριν το σερβίρουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις άκρες των σάντουιτς σε λιωμένη κουβερτούρα και τρούφα (προαιρετικά).

Καλή απόλαυση!

Η Εκτέλεση είναι της κας Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παγωτό με μπισκότα oreo

Αυτή η συνταγή για Παγωτό με μπισκότα oreo είναι γρήγορη, εύκολη και απολαυστική! Ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές μέρες, μπορείτε να την τροποποιήσετε με τα αγαπημένα σας υλικά για να δημιουργήσετε μοναδικές γεύσεις.

Υλικά:

3 κρέμες γάλακτος των 200 γρ. (πρέπει να είναι πολύ κρύες)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
Oreo και βύσσινο γλυκό για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τις κρέμες γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή σαντιγί.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα Oreo και τις σταγόνες σοκολάτας με το μείγμα κρέμας γάλακτος.

Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για παγωτό και καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, λιώστε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain-marie και αφήστε να κρυωσει.
Ρίξτε από πάνω την σοκολάτα στολίστε με επιπλέον μπισκότα Oreo και βύσσινο γλυκό, αν θέλετε και ξαναβάλτε στο ψυγείο να παγωσει η σοκολάτα.