Παντεσπάνι

Απαραίτητα Υλικά:

8 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
16 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Εξοπλισμός:

Μπολ ανάμειξης
Μίξερ χειρός ή stand mixer
Στρογγυλό ταψί 26 εκ.
Φούρνος

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160°C αν είναι φούρνος με αέρα).
Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί, τινάζοντας την περίσσεια αλεύρι.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα
να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει αφράτο σαν κρέμα.
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό. Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν το ξεφορμάρετε.

Η Συνταγή/Φωτό είναι από Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας-Nivelina Georgieva 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατίνα με έτοιμο Παντεσπάνι

Τα παντεσπάνια αυτά είναι όντως σαν αφρός και ταιριάζουν τέλεια για γρήγορες και νόστιμες τούρτες. Η συνταγή που προτείνεi η κα Παλμιρα Αριστου για σοκολατίνα με κρέμα νουτέλα και τρούφα είναι απλή και ιδανική για κάθε περίσταση.

Υλικά:

2 έτοιμα παντεσπάνια
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια νουτέλα
2 βανίλιες
2-3 σταγόνες κονιάκ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Τρούφα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει. Προσθέστε τη νουτέλα, τις βανίλιες και το κονιάκ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετήστε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα νουτέλας πάνω στο παντεσπάνι.
Λιώστε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετήστε το δευτερο παντεσπανι πάνω απο την κρέμα
Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το παντεσπανι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια.
Πασπαλίστε με άφθονη τρούφα όλη την επιφάνεια της τούρτας.
Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και η σοκολάτα.