Παραδοσιακό Χοιρινό Πρασοσέλινο θεσσαλίας

Παραδοσιακό Χοιρινό Πρασοσέλινο θεσσαλίας

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
1 ματσάκι σέλινο
4 πράσα (μόνο το τρυφερό μέρος)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Μια κονσέρβα κονκασέ ντοματάκι (400 γρ.)
1 κ. σ. κοφτή κόκκινο πιπέρι
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
½ φλυτζάνι λάδι
 1 ποτήρι κόκκινο κρασί.

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και θωρακίζουμε το κρέας απ’
όλες του τις πλευρές για λίγα λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ σιγά για 45 λεπτά, μέχρι
σχεδόν το χοιρινό να είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια, το
σέλινο, το πιπέρι, το αλάτι, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για
ακόμα μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό.

Όσο πιο σιγά μαγειρεύουμε το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει τόσο
πιο μαλακό γίνεται.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Πρέπει να μείνει με λίγη
αλλά μελωμένη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!!