Παξιμαδάκια με Σταφίδα και Μπαχαρικά

Για τη ζύμη:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ:
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρασί
¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 ½ κουταλιές της σούπας γλυκάνισο
Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Προσθέτουμε:

300 γραμμάρια μαύρη σταφίδα
1050 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
Για το σχηματισμό και το ψήσιμο:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη.
Πλάθουμε κάθε μέρος σε μπαστούνι, αλευρώνοντας τα χέρια μας αν χρειαστεί.
Κυλάμε κάθε μπαστούνι σε σουσάμι.
Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε ένα ταψί.
Με μια σπάτουλα, κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες (αλευρώνουμε τη σπάτουλα αν κολλάει).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφού κρυώσουν, τις φετούλες με πολύ προσοχή με τα χέρια, όχι με μαχαίρι, και τις ξαναψήνουμε στους 130 βαθμούς με αέρα,
μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: Η συνταγή βγάζε πολλά κουλουράκια. Αν θέλετε λιγότερα, μπορείτε να τη μειώσετε στο μισό.

Η εκτέλεση είναι του κου Αποστολης Καρρας