Οι πένες φούρνου με ντοματίνια είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα απολαυστικό και τυρένιο πιάτο για νόστιμο γρήγορο γεύμα
Υλικά:
1 πακέτο (500 γρ.) πεννες
500 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένη
2 κονσέρβες (800 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια
250 γρ. ρικότα ή ανθότυρο, στραγγισμένη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
500 γρ. ώριμα ντοματίνια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια (σπασμένα με το χέρι) και το βούτυρο. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά
και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, χωρίς καπάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/2 φλιτζάνι ρικότα για το γαρνίρισμα.
Στη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε την υπόλοιπη ρικότα και μοτσαρέλα, καθώς και όλη την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τις πεννες μέχρι τη μέση του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τις πεννες και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 23×33 εκ.).
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ρικότα και απλώνουμε τα ντοματίνια.
Καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Antonio Roberto