Ποπ κορν με Βούτυρο

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο (ή λάδι καρύδας για έξτρα άρωμα)
1/2 φλιτζάνι σπόρους ποπ κορν
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Αλάτι, για γεύση

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίξε τους σπόρους μέσα στο καυτό λάδι και κούνησε την κατσαρόλα για να καλυφθούν όλοι οι σπόροι.
Βάλε το καπάκι και άρχισε να ανακινείς την κατσαρόλα συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι.
Μόλις αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, μείωσε τη φωτιά σε μέτρια και συνέχισε να ανακινείς την κατσαρόλα μέχρι να σταματήσουν τα σκασίματα.
Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άνοιξε το καπάκι προσεκτικά για να βγει ο ατμός. Περίχυσε τα ποπ κορν με το λιωμένο βούτυρο και ανακίνησε καλά για να πάει παντού.
Πρόσθεσε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και ανακάτεψε ξανά.

Για να τα κάνετε διαφορετικά:

Για πιο τραγανό ποπ κορν, άφησέ το λίγο ακάλυπτο μετά το βουτύρωμα, για να φύγει η υγρασία.
Πρόσθεσε λίγο σκόρδο σε σκόνη μαζί με το βούτυρο, πάπρικα για πικάντικη γεύση, ή ακόμα και λίγη παρμεζάνα για έξτρα νοστιμιά.

Καλή απόλαυση! 🍿🍻