Ψευτοτυροπιτάκια με σουσάμι

Υλικά:

1 πακέτο φαρίνα (500 γρ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 κεσεδάκι λάδι (200 ml)
2 αυγά
1 ½ κεσεδάκι διάφορα τυριά (περίπου 300 γρ.), τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (φαρίνα, γιαούρτι, λάδι, αυγά, τυριά, αλάτι, πιπέρι) μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια σαν σουτζουκάκια.
Κυλάμε τα μπαλάκια στο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε τα ψευτοτυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυριά σας αρέσουν.
Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γάλα ή νερό.
Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέστε λίγη φαρίνα.
Τα ψευτοτυροπιτάκια μπορούν να καταψυχθούν πριν το ψήσιμο.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι της κας Νίκη Μουτάφη