Υλικά

1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα 3 αυγά
2 φακελάκια ξερή μαγιά 2 βανίλιες
Ξισμα από 1 πορτοκαλί
4,1/2 νεροπότηρα αλεύρι φαρίνα
Επιπλέον υλικά:
1/2 νεροπότηρο αλευρι,
1/2 νεροπότηρο κακάο

Σιροπι
1,200 γμ. σαχαρη,
5 νεροπότηρα νερο,
2 στικ κανέλα,
1 φλούδα λεμονιου,
χυμό από 1 λεμονι

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο, στο ένα προσθετουμε αλευρι στο άλλο κακάο απο τα
επιπλέον υλικα και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε παλι τη ζύμη στα τρια. Ανοίγουμε τη λευκη σε παραληλόγραμα και πλάθουμε κορδονια με την καφε.
Τυλίγουμε τα κορδόνια στη λευκη ζυμη και κοβουμε κομματια 3-4εκ. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Αφήνουμε 20′ και ψήνουμε στους 180 για 20′-25′
Βράζουμε το σιροπι 5′-6′ με την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Κατευάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμο λεμονι.
Σιροπιάζουμε κρυα ροξάκια με καυτο σιρόπι. Αφηνουμε για λίγο και τα γυρναμε να τραβήξουν καλά το σιροπι.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου