Σφολιάτα με φρέσκια ντομάτα και τυριά

Σφολιάτα με φρέσκια ντομάτα και τυριά

Διαφήμιση

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
250 γρ. φρέσκια ρικότα
100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
2-3 φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί. Απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας ντομάτας πάνω στη σφολιάτα. Προσθέτουμε ένα στρώμα μελιτζάνας, στη συνέχεια ρικότα, πεκορίνο και φέτες ντομάτας.

Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και να γίνει τραγανήν ενδιάμεσα πασπάλισα και σπόρους μπορεί να βάλετε ότι θελετε.
Αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά στη σφολιάτα, όπως κολοκυθάκια ή πιπεριές.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά, όπως μοτσαρέλα ή κατσικίσιο τυρί.
Αντί για τηγάνισμα, μπορείς να ψήσεις τις μελιτζάνες στο φούρνο.
Καλή απόλαυση!

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση


Exit mobile version