Αφεθείτε στη γλυκιά, μεθυστική αγκαλιά του σπιτικού λικέρ βύσσινο της γιαγιάς, ένα ελιξίριο που φυλάει μέσα του τα μυστικά και τις γεύσεις μιας άλλης εποχής.
Υλικά
1 κιλό Βύσσινα απύρηνα
1 κιλό Ζάχαρη κρυσταλλική
3 ξυλάκια Κανέλας
8 Γαρύφαλλα
1 Λίτρο Κονιάκ καλής Ποιότητας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας καθαρίσει αρχικά τα κουκουτσια από τα βυσσινα φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο αν δεν είναι να τα χρησιμοποιήσετε προς κατανάλωση
Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο ρίχνουμε μέσα τα βυσσινα να σε δυο δόσεις εν αλλάξ με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά εγώ πρόσθεσα και τα κουκούτσια που έβγαλα από τα βύσσινα
Ρίχνουμε και τη δεύτερη δόση από τα βύσσινα μαζί με τη ζάχαρη κλείνουμε το βάζο και το ξεχνάμε στον ήλιο για τουλάχιστον ένα μήνα να βγάλουν τα υγρά τους τα βύσσινα και τα αρώματα τους και να λιώσει η ζάχαρη
Από την επόμενη μέρα βλέπετε τα βύσσσινα να έχουν αρχίζει να βγάζουν τα υγρά τους και να λιώνει η ζάχαρη και σας συστήνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανα δύο τρεις μέρες να ανοίγετε το βάζο να τα ανακατεύεται ώστε να λιώσει πιο εύκολα η ζάχαρη
Μετά από μία εβδομάδα έχει λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει να δημιουργείται το υπέροχο λικέρ μας
κλείνουμε το βάζο τοποθετούμε πάλι στον ήλιο και μετά τον ένα μήνα το ανοίγουμε προσθέτουμε το κονιάκ το αφήνουμε πάλι για μία δύο μέρες τον ήλιο να δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους και είναι έτοιμο να απολαύσουμε το υπέροχο λικέρ μας
Ετοιμο το λικέρ μας πραγματικά τα αρώματα του εκπληκτικά το έχω σουρώσει σε μία κανάτα ώστε να αφαιρέσουμε τα μυρωδικά και τα βυσσινα
μαζί με τα κουκούτσια και γεμίζουμε ένα ωραίο μπουκάλι και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε, εγώ βάζω και 2 ξυλάκια κανελας μέσα για περισσότερο άρωμα