Συκωτάκια Κοτόπουλου Τηγανητά με Πιλάφι

Υλικά

για τα συκωτάκια:

500γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

για το πιλάφι:

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι (καρολίνα ή μπασμάτι)
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Συκωτάκια:

Πλένετε καλά τα συκωτάκια και τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα συκωτάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.
Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αφήνετε στην άκρη.

Πιλάφι:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτετε το ζωμό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 18-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το πιλάφι να σταθεί για 5 λεπτά, σκεπασμένο.
Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα συκωτάκια ζεστά πάνω από το πιλάφι. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό.

Η συνταγή είναι της κας Lena Totsika