Τεμπελοτυρόπιτα

Υλικά:

200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
140γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/2 κούπα)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
170γρ λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
400γρ φέτα, θρυμματισμένη
200γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο (Γραβιέρα ή Ρεγκάτο)
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 κούπα γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Πιπέρι (καθόλου αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα ή στους 200°C στις αντιστάσεις.
Αναμειγνύουμε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη μαργαρίνη ή το βούτυρο.

Προσθέτουμε τη φέτα και το κίτρινο τυρί στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το γάλα στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε: Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας και να πήξει το μείγμα.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Επιπλέον συμβουλές:

Για μια πιο τραγανή κρούστα, πασπάλισε την επιφάνεια της πίτας με σουσάμι ή ηλιόσπορους πριν την ψήσεις.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Metaxia Kokkinou