Τηγανίτες που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν παιδί

Τηγανίτες πολύ αφράτες και πεντανόστιμες!!!!

Οι τηγανίτες με μέλι και κανέλα είναι ένα λαχταριστό και χορταστικό γλυκό. Είναι εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να γίνουν με διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Οι τηγανίτες που φτιάχτηκαν με τη συνταγή που προτείνω ήταν πολύ αφράτες. Το μέλι προσδίδει μια γλυκιά και αρωματική γεύση, ενώ η κανέλα μια πιο έντονη και πικάντικη νότα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό και γευστικό γλυκό, που λιώνει στο στόμα.

Πιστεύω ότι οι τηγανίτες με μέλι και κανέλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή σνακ. Είναι ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Συμβουλές:

  • Για να γίνουν οι τηγανίτες πιο αφράτες, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο στο χυλό.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στον χυλό, όπως γιαούρτι, φρούτα ή σοκολάτα.
  • Για να γίνουν οι τηγανίτες τραγανές, μπορούμε να τις ψήσουμε για λίγο παραπάνω από 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Υλικά

1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά 2 κ.σούπας ζάχαρη
Μισό κ.γλυκού αλάτι
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά και Αλεύρι να γίνει ένας ωραίος χυλός ούτε σφιχτός ούτε αραιός…

Εγώ έβαλα και μια χούφτα σκληρό αλεύρι και το υπόλοιπο για όλες τις χρήσεις…
Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε σκληρό αλεύρι απλώς υπήρχε στο ντουλάπι μου….
Αφήνω να φουσκώσει ο χυλός μισή ώρα και τηγανίζω….Ρίχνω μέλι και κανέλλα!!!

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φουσκωτές τηγανίτες ρυζιού

Τηγανίτες Ρυζιού

Συστατικά

270 g Αλεύρι γ.ο.χ
120 g ζάχαρη
100 g Ρύζι
1 πρέζα Κανέλα
550 ml πληρες γάλα
1 μήλο
1 φακελάκι σε μπεικιν παουντερ
1 λεμόνι
2 αυγά
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Παίρνουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 350 ml γάλακτος. Ανακατεύουμε τα πάντα και βράζουμε. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει πλήρως το γάλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ.
Συνδυάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στη ζύμη.
Συνδυάζουμε την κανέλα και το μαγειρεμένο ρύζι . Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε δόσεις από το μειγμα ρυζιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Οι τηγανίτες θα φουσκώσουν αμέσως, θα τις αφήσουμε να γινουν καφετί από τη μία πλευρά, στη συνέχεια να τις αναποδογυρίσουν και να τις αφήσουν να ροδίσουν στην άλλη.
Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίστε τα σε χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.