Όταν έχετε 2 πατάτες και 1 αυγό κάντε αυτό!

Η γεύση των κροκετών είναι πλούσια και αρωματική. Οι πατάτες είναι βελούδινες και γευστικές, ενώ ο μαιντανός και η παρμεζάνα προσθέτουν μια νότα φρεσκάδα και αλμυρότητας. Οι κροκέτες είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά, και είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν μια σαλάτα ή ένα ψητό κρέας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές κροκέτες πατάτας με μαιντανό και παρμεζάνα:

  • Χρησιμοποιήστε πατάτες που είναι υγιείς και βραστές, αλλά όχι πολύ μαλακά.
  • Προσθέστε όσο μαιντανό θέλετε, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση του.
  • Μην παρακάνετε με την παρμεζάνα, ώστε να μην υπερκαλύψει τη γεύση των πατατών.
  • Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι, για να ροδίσουν γρήγορα και να μην απορροφήσουν πολύ λάδι.

Συστατικά:

2 μεγάλες βραστές πατάτες
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
μαϊντανός φρεσκος ψιλοκομμένος
1 αυγό
τριμμένη φρυγανιά
2-3 πρεζες μαϊντανός αποξηραμενος
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε με αλάτι δύο πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους και τις κάνουμε μέσα σε ένα μπολ πουρέ
Προσθέτουμε το αλάτι την πάπρικα πιπέρι το μαϊντανό ψιλοκομμένα
Ανακατέβουμε με ένα πιρούνι ρίχνουμε 2 κουταλιές κορν φλάουρ συνεχίζουμε το ανακάτεμα να απορροφηθεί και να πάρουμε μία ωραία ζύμη πατάτας

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 5 κομμάτια και πλάθουμε ένα μπαστουνάκι απο κάθε κομμάτι πάχος 2-3 εκατοστών παχος
Μ’ ένα πιρούνι πιέζουμε τα μπαστουνάκια από πάνω να γίνουν πιο πλακέ κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε ένα αυγό με άλατι και το χτυπάμε και το αφήνουμε στην άκρη
Παίρνουμε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά την τριμμένη παρμεζάνα στο ψιλό και αποξηραμένο μαϊντανό και το ανακατεύουμε

Αρχίζουμε και πανάρουμε τα κομματάκια ζύμης πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά
Μόλις τελειώσουνε βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι περίπου 1/2 με 1 εκατοστό ύψος και ξεκινάμε το τηγάνισμα
Βγάζουμε σε μία χαρτοπετσέτα και είναι έτοιμα και πεντανόστιμα

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ