Το τιραμισού, ένα τυπικό ιταλικό γλυκό, γοητεύει με την απλότητα και την απαράμιλλη γεύση του. Η αρμονία των γεύσεων του τιραμισού που δημιουργεί η κρεμώδης υφή του μασκαρπόνε, η πλούσια γεύση του καφέ και η αφράτη υφή του σαβουαγιάρ εντυπωσιάζει τους πάντες.
Σήμερα, το Τιραμισού απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο, ταιριάζοντας ιδανικά με ένα φλιτζάνι καφέ
Υλικά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ. 1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κ.σ. Νες καφέ
(Χρησιμοποίησα τσέρκι 26 εκ.)
ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα του τσαγιού νερό
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη 1 κ.σ. Νες καφέ
Λίγο κονιάκ
KPEMA:
1 κουτί κρέμα γάλακτος φυτική(το πράσινο κουτί 500 ml)
1 κουτί Φιλαδέλφεια(200 gr) κρόκοι αυγών
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,τις βανίλιες,και το νες καφέ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή τσέρκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
Για το σιρόπι:
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός το κονιάκ και τα βράζουμε για λίγο.
Στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο
μέχρι να γίνει το παντεσπάνι.
Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση όταν είναι ζεστό ακόμη και το ποτίζουμε με
ειναι ζεστο ακομη και το ποτίζουμε με το κρύο σιρόπι.
Βάζουμε την μισή κρέμα.
Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι,ποτίζουμε καλά με το σιρόπι και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη