Μία υπέροχη, και απλή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο!
Το κοτόπουλο καλύπτεται με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ξεκουράζεται και ψήνεται απλά στο φούρνο για τέλειο τραγανό αποτέλεσμα
αφήνοντας το μπούτι τρυφερό και ζουμερό στο εσωτερικό.
Υλικά 🛒
14 μπουτάκια ή φτερούγες 1 κιλού
½ φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Κγ πιπέρι
Ελαιόλαδο να ρίξει
Η αγαπημένη σας σάλτσα τσίλι για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε από πάνω μια σχάρα.
Πλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίξτε τα μπουτακια να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και τινάξτε το περιττό αλεύρι.
Τοποθετήστε τα στη σχάρα σε μονή στρώση και αφήστε τα να στεγνώσουν για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
Περιχύνετε τα μπαστούνια με ελαιόλαδο και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το μυστικό συστατικό για ένα τραγανό δέρμα είναι το μπέικιν πάουντερ, οπότε μην το αφήσετε έξω.
Μην αλατοπιπερώνετε γιατί αφαιρεί την υγρασία και αποτρέπει το τραγανό και το μαύρισμα.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρολάκια Μπουτάκια Κοτόπουλο γεμιστά και Ψητές Πατάτες
Ρολάκια μπούτια κοτόπουλο με ψητές πατάτες Αυτό το πιάτο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσεων! Τα ζουμερά μπούτια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και μορταδέλα ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά, ενώ οι ψητές πατάτες συμπληρώνουν το γεύμα με την τέλεια υφή και γεύση.
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μορταδέλα
100 γραμμάρια τυρί κιτρινο σε φετες
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες (τις ψηνετε οπως τις κλασικες πατατες φουρνου με αρωματικα και βουτυρο)
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη φέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα σε χαρτί ψησίματος, χτυπήστε την με ένα σφυρι.
Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν πάνω στη φέτα, προσθέστε το τυρί σε φέτες και καλύψτε με μια φέτα μορταδελα .
Τυλίξτε το κρέας σε ρολό, σχηματίζοντας μια ρολάδα και δέστε το με σπάγκο κουζίνας.
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό ταψακι και τοποθετήστε μέσα τα ρολά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο δεντρολίβανο.
Βάλτε λίγο ακόμα λάδι στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, γυρίστε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, τοποθετείτε τα γεμιστά μπούτια κοτόπουλου μαζί με τις ψητες πατάτες και αφήνετε να αρωματιστουν για άλλα 15 λεπτά περίπου …
Σερβίρετε ζεστά …
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline